08:32 / 19.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Grubišić: Tek nakon nagodbe vući će se pravi rezolutni potezi

-

-

Foto: - / -

Hoće li doći do nagodbe koja bi bitno smanjila rizike poslovanja novom Agrokoru, ali i Vladi u Studiju 4 razgovarali smo s Andrejom Grubišićem, financijskim savjetnikom.
Vijeće vjerovnika  glasat će danas o vjerovničkoj nagodbi - barem su takve najave. Bude li izglasana nagodba bit će hitno upućena trgovačkom sudu. Hoće li doći do nagodbe koja bi bitno smanjila rizike poslovanja novom Agrokoru, ali i Vladi u Studiju 4 razgovarali smo s Andrejom Grubišićem, financijskim savjetnikom.

Temeljem onoga što je dostupno javnosti čini se da će doći do nagodbe. S obzirom na dosadašnja iskustva i prevrate u situaciji vezano za ovaj cijeli proces ne bi me iznenadilo da negdje i zapne, ali to bi bilo proceduralne prirode, a ne suštinske, rekao je Grubišić.

Istaknuo je da prve stvari dolaze nakon nagodbe kada Agrokor dobiva jasnu vlasničku strukturu gdje je jako bitno da čim prije jedan vlasnik li grupa, dobije adekvatnu kontrolu, jer uvjetno rečeno, uz previše demokraciju nisam siguran da će se biznis restrukturirati. Tek će se nakon nagodbe vući će se pravi rezolutni potezi.

Grubišić je rekao kako ne dvoji da će tužbi biti. Prirodni kandidat kojeg bi se moglo tužiti je država. Mislim da je sud u ocjeni ustavnosti, a i u drugim situacijama i komentarima bio pod velikim pritiskom. Ne sumnjam da su to pravni stručnjaci ali nemaju dovoljno iskustva u ovakvim postupcima jer takvih postupaka nije bilo, a ni dovoljno ekonomsko financijskih znanja da bi mogli donositi adekvatne procjene, zaključio je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!