17:19 / 19.10.2018.

Autor: I.M./HRT

Grubo naguravanje na službenom otvorenju Trga žrtava fašizma

-

-

Foto: - / -

Trg žrtava fašizma trebao je biti svečano otvoren danas u 17 sati. Gradonačelnik Milan Bandić zamislio je to kao prvu košnju umjetne trave koju će on odraditi uz asistenciju voditelja Podružnice Zrinjevac.
Gradonačelnik Milan Bandić košnjom trave na sjeveroistočnom travnjaku Meštovićeva paviljona obilježio je završetak radova na preuređenju Trga žrtava fašizma uz prosvjeda građana koji su zahtijevali njegovu ostavku.

Gradonačelnik je na Trgu žrtava došao odjeven u odoru Zrinjevca te je odmah krenuo kositi travu što je praćeno burnom reakcijom okupljenih 30-ak prosvjednika, koji su uz transparent Vratite magnoliju! zvižducima i sirenama pratili njegov dolazak i glasno zahtjevali njegovu ostavku.

U jednom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna između prosvjednika i okupljenih iz pratnje gradonačelnika, koji su na prosvjednike reagirali uzvicima Bravo Milanu Bandiću i pljeskom.

Gradonačelnik Bandić je iznenada napustio Trg vidno uzrujan, odbivši davati izjave brojnim novinarima, te je uz pratnju sjeo u službeni automobil i odvezao se.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!