16:18 / 07.01.2021.

Autor: HRT/Hina

Grupacija Lukšić donirala 15 respiratora

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/arhiva

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Vrijednost donacije iznosi 3,7 milijuna kuna a Ministarstvo zdravstva raspodijelit će dobivene uređaje unutar bolničke mreže bolnicama kojima su oni najpotrebniji.
Grupacija Lukšić donirala je hrvatskom Ministarstvu zdravstva 15 najsuvremenijih respiratora i 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija u jedinicama intenzivnog liječenja, kao doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa.

Vrijednost donacije iznosi 3,7 milijuna kuna a Ministarstvo zdravstva raspodijelit će dobivene uređaje unutar bolničke mreže bolnicama kojima su oni najpotrebniji, navodi se u priopćenju.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Davor Lukšić, direktor Grupacije Lukšić Hrvatska uvjeren je kako će oprema stići tamo gdje je najpotrebnija te je izrazio zahvalnosti medicinskom osoblju i svim ostalim zaposlenicima na prvoj crti obrane od pandemije u Hrvatskoj.

Također, društva unutar Grupacije LUkšić - Jadranski Luksuzni Hoteli, Plava Laguna i Excelsa Nekretnine donirala su 750 000 kuna fondu za pomoć pogođenima u potresu s ciljem pružanja pomoći ljudima i mjestima koja su pretrpjela velike osobne i materijalne gubitke.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je donacijom 15 respiratora i monitora omogućeno otvaranje novog covid-9 odjela u KB Dubrava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!