17:36 / 10.01.2021.

Autor: P.F/Vijesti/IMS/HRT

Gust snijeg u Gorskom kotaru, skijaši na Platku

-

-

Foto: - / -

No jak vjetar i temperatura ispod nule nisu spriječili brojne građane da krenu put naših skijališta. Od ranog jutra skijaši su stizali na Platak.
Jak vjetar i gust snijeg koji pada od jutros otežavaju promet u Gorskom kotaru. Trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri. Autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Snijeg ili susnježica mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

No jak vjetar i temperatura ispod nule nisu spriječili brojne građane da krenu put naših skijališta. Od ranog jutra skijaši su stizali na Platak. Kraj vikenda donio je gužvu i u Gorski kotar. U Mrkoplju je otvoreno skijalište, došli su skijaši i sanjkaši iz svih krajeva Hrvatske. Koliko je ovaj kraj zanimljiv, potvrđuje podatak da su popunjeni svi goranski smještajni kapaciteti.

- Od 9 do 16 sati radi žičara. Međutim imamo i sanjkalište, imamo dovoljno mjesta da se možemo pridržavati epidemioloških mjera i živo je na Čelimbaši ovih dana, lijepo je vidjeti da je i Mrkopalj živnuo, rekla je Goranka Tuhtan, voditeljica TIC-a u Mrkoplju - Ono što je naša sreća je što imamo Gorski kotar i stvarno je zadovoljstvo biti ovdje, skijati i uživati, smatra Hrvoje Crnić iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!