10:49 / 29.10.2021.

Autor: Hina/I.B.

Gužva na Velesajmu - jučer cijepljeno 1807 osoba, od toga 1098 prvom dozom

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Foto: HTV / HRT

Čini se da je širenje zaraze ipak potaknulo necijepljene. I danas gužva na na Zagrebačkom velesajmu. Nakon jučerašnjih više od 1807 cijepljenih - od kojih prvom dozom gotovo 61 posto, danas je po cjepivo došla 1321 osoba. Među njima više od 58 posto primilo je prvu dozu.


U Zavodu kažu kako posljednjih dana bilježe značajno veći interes građana za prvu dozu cjepiva, što se s obzirom na novonastalu gužvu može očekivati i danas.

Prije tjedan dana tako je bilo cijepljeno 1289 ljudi, među kojima njih 658 prvom dozom, dok je u ponedjeljak prvu dozu primilo 743 građana od 955 cijepljenih toga dana.

Na raspolaganju su sve vrste cjepiva - u redovima se mogu vidjeti sve generacije. Zbog blagdana Svih svetih u ponedjeljak cijepljenje neće biti moguće. 


Idućeg tjedna na zapadnom ulazu na Velesajam bit će otvoren novi punkt za testiranje na covid-19 PCR testom uz uputnicu.

Termini cijepljenja na Velesajmu dosad su bili ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!