22:16 / 05.01.2019.

Autor: B.S.LJ./HRT

Gužve na granici potrajat će do ponedjeljka

-

-

Foto: - / -

Počeo je tzv. hrvatski skijaški tjedan.
Počeo je tzv. hrvatski skijaški tjedan. Više od  200 tisuća ljudi krenulo je na slovenska, austrijska, talijanska i francuska skijališta. Cijeli dan bio je pojačan promet na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, na Bregani se gužva nastavila i u subotu navečer s višesatnim čekanjima.

Na graničnim prijelazima, ponajprije na Bregani, oko 22 sata čekalo se malo više od četiri sata, s neprekidnim ulaskom osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo iz susjedne Srbije te iz Crne Gore prema Hrvatskoj.

Tijekom noći i rano ujutro bit će kraćih čekanja na spomenutim prijelazima, rekao je Irvin Filipović iz HAK-a za Dnevnik 3 HRT-a.

Sudeći prema broju vozila koji je prošao hrvatskim cestama prije otprilike dva tjedna, scenarij od subote najvjerojatnije će se ponoviti i u nedjelju - očekuju se vrlo duga čekanja na graničnim prijelazima, na ulazu u Bajakovo i Karasoviće, posljedično i na izlazu na prijelazima Bregana i Macelj, što znači višesatna čekanja - više od pet, šest, pa i osam sati.

Gužve, koje traje nekoliko dana, trebale bi prestati tek u ponedjeljak.

Za idući vikend iz HAK-a predviđaju da će se malo kraće čekati. Skijaši se vraćaju sa skijališta pa bi moglo biti gužve iz Slovenije prema Hrvatskoj.U dijelovima središnje Europe probleme je pak prouzročio obilan snijeg. U jednoj od najvećih zračnih luka u Njemačkoj - u Münchenu - otkazano je oko 120 letova.

Snijeg stvara probleme i u Švicarskoj te Austriji. Na prometnicama diljem Austrije, posebno u Tirolu, velike su gužve. Na autocesti Innkreis u jednom je trenutku kolona vozila bila duga 20 kilometara. Zatvorena je i zračna luka u Innsbrucku u kojoj su ostali zatočeni mnogi putnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!