11:36 / 20.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

Gužve na graničnim prijelazima, strože mjere na granici sa Srbijom i BiH

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, arhiva

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Svi državljani BiH, koji ne posjeduju hrvatske osobne dokumente, moraju se prethodno elektronički prijaviti za prelazak granice te navesti razlog, a najčešće je to turistički.
Sve više turista pristiže u Hrvatsku pa se zbog provjera na graničnim prijelazima sa Slovenijom stvaraju kolone. Najdulje se čeka na prijalazu Plovanija, tri sata. Na Rupi, Kaštelu i Požanama čeka se dva sata, a na Maclju sat i pol. Zbog epidemiološke situacije u Srbiji i BiH, hrvatska policija postrožila je mjere na graničnim prijelazima s tim zemljama.

-
U Hrvatsku mogu ući oni koji dokažu da su u posjedu neke nekretnine ili pokretnine, ako dolaze zbog smrtnog slučaja ili liječniku te turisti koji imaju uplaćen aranžman, kaže glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.● Svi državljani BiH, koji ne posjeduju hrvatske osobne dokumente, moraju se prethodno elektronički prijaviti za prelazak granice te navesti razlog, a najčešće je to turistički.● Sve više turista pristiže u Hrvatsku pa se zbog provjera, s obzirom na pandemiju, na ulazu u zemlju iz Slovenije čeka sat, sat i pol. Najveće su gužve na graničnom prijelazu Macelj. Isto je na graničnom prijelazu Kaštel s kojega se javila naša reporterka Klara Dujmović.● Situaciju u okružju i kontrole na graničnim prijelazima komentirao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Poručio je da će se prelasci granica kontrolirati na učinkovit način, uz apel svima da se ponašaju odgovorno.● Stvara se kolona na zagrebačkoj obilaznici od čvora Jankomir prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora. Trenutačno je duga oko 2 km. Većina domaćih i stranih turista putuje prema srednjem Jadranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!