Gužve pri ulasku iz Slovenije u Hrvatsku

13.05.2021.

09:37

Autor: M.N./HRT

Gužva na Bregani

Gužva na Bregani

Foto: Videozid / HAK

Od sinoć su velike gužve na graničnim prijelazima, na ulazu iz Slovenije u Hrvatsku. Veći broj vozača krenuo je u smjeru Hrvatske iz Njemačke, Austrije i Švicarske, gdje su počeli praznici, a u dijelu Njemačke počeli su i godišnji odmori.

Izvješće HAK-a


Hrvatski autoklub u 9 sati izvijestio je da se na Maclju, pri ulasku iz Slovenije u Hrvatsku, čekalo najmanje 2 sata, a na Bregani sat i pol. Pola sata i više čekalo se i na ostalim prijelazima, na ulazu iz Slovenije u Hrvatsku. Poslijepodne su gužve smanjene i čeka se do 1 sat.


Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17 sati (zbog radova u Republici Sloveniji). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel.


Zbog povremeno pojačanog prometa i epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu, navodi HAK.


I slovenski prometni servisi javljaju u četvrtak o pojačanom intenzitetu prometa na cestama prema Hrvatskoj i kolonama za izlazak iz Slovenije na nekim graničnim prijelazima.


Kako prenose slovenski mediiji, intenzitet prometa ovih dana povezan je s ljepšim vremenom i višim vremenskim temperaturama, ali i vjerskim (kršćanskim) praznicima u Austriji i Njemačkoj, te praznikom Ramazana, najvažnijim praznikom među muslimanima.


Mediji su javljali i o nastanku prometnog zastoja na autocesti iz Ljubljane prema jugu, između čvora Malence i tunela Mali Vrh prema Novom Mestu, ali i na južnoj ljubljanskoj obilaznici, te o koloni vozila od pet kilometara u čekanju, na slovenskoj strani pred graničnim prijelazom Obrežje/Bregana.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!