12:58 / 04.08.2019.

Autor: HRT

Gužve na više graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najduže se čeka na području Metkovića na graničnome prijelazu Doljani iz smjera Čapljine.
Na više graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH na prometnim pravcima koji vode prema jadranskoj obali, zabilježene su gužve, dok se iz Hrvatske na ulazak u BiH dulje čeka na sjeveru te zemlje.

Kako su izvijestili iz Auto-moto saveza u BiH (AMSuBIH) sa sjedištem u Mostaru, na deset graničnih prijelaza s Hrvatskom pojačan je promet osobnih vozila. Najduže se čeka na području Metkovića na graničnome prijelazu Doljani iz smjera Čapljine. Ondje su danas zabilježene kilometarske kolone iz smjera BiH, ali i znatno kraće zadržavanje u suprotnom smjeru. Zbog toga su iz AMSuBIH pozvali na korištenje drugih graničnih prijelaza. 

Prema istome izvoru pojačan je promet osobnih vozila i na graničnim prijelazima Priska, Osoje, Gorica, Bijača, Neum II na izlazu iz BiH u južnom dijelu zemlje.

Na ulazu u BiH iz Hrvatske duža su zadržavanja na graničnim prijelazima Gradiška, Donja Gradina, Neum I i Kostajnica. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, navodi AMSuBiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!