Gužve u smjeru unutrašnjosti i na graničnim prijelazima

16.08.2020.

10:32

Autor: Stanko Čulina/T.D./Dnevnik1/IMS/HRT

default error photo
Danas se očekuju velike gužve na prometnicama prema unutrašnjosti.
Turističke su gužve, uobičajene vikendom. Pojačan je promet na cestama u priobalju, trajektnim pristaništima, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima gdje su moguća i čekanja duža od jednog sata), izvijestio je Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se u koloni u pokretu dugoj oko 10 kilometara, uz povremene zastoje, između čvorova Novigrad i Karlovac u smjeru Zagreba.

U smjeru Zagreba kod naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko jednog kilometra, dok kod postaja Demerje nema dužih čekanja. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora nema dužih čekanja.

Na ulazak na graničnim prijelazima Rupa, Kaštel i Plovanija sa Slovenijom čeka se do 30 minuta. Na izlazak iz Hrvatske na Maclju se čeka sat i pol, a na Bregani i Kaštelu do pola sata.

Stanko Čulina, novinar HRT-a, u Dnevniku je rekao da je najviše gostiju iz Njemačke. Na izlazu iz zemlje ima različitih registarskih oznaka pa i onih iz Austrije. Sutra stupa na snagu odluka austrijske vlade o obaveznom testiranju na koronavirus pri povratku u Austriju, rekao je Čulina.

Prema podacima, u Hrvatskoj je 40 000 austrijskih turista.

- Ne zna se koliko će njih poslušati preporuke svoje vlade, ali sigurno je da će danas na graničnim prijelazima biti gužve i duljih čekanja. Poznato je da i talijanski građani moraju imati pravovaljani test na koronavirus, a i Slovenija još razmišlja o uvođenju karantene za osobe od 15 do 35 godina koje se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj, rekao je Čulina.

Austrija i Italija uvrstile su Hrvatsku na popis visokorizičnih zemalja, zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, mnogi su se turisti iz tih zemalja odlučili na raniji završetak godišnjeg odmora.

Danas se očekuju goleme gužve na prometnicama prema unutrašnjosti.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!