09:21 / 22.06.2018.

Autor: S.M./HRT

Habulin: Antifašizam je temelj hrvatske državnosti

-

-

Foto: - / -

Franjo Habulin, predsjednik Antifašističkih boraca i antifašista RH, u HRT-ovu Studio 4 govorio je o antifašizmu i prvom partizanskom odredu, osnovanom u Brezovici.
Franjo Habulin, predsjednik Antifašističkih boraca i antifašista RH, u HRT-ovu Studio 4 govorio je o antifašizmu i prvom partizanskom odredu, osnovanom u Brezovici.

Habulin je rekao da će na svečanost obilježavanja u Brezovicu među ostalima doći izaslanici predsjednice Republike Kolinde Grabr-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora. Na pitanje kako to da će na obilježavanje doći uglavnom izaslanici, Habulin je kazao kako do prije nekoliko godina ni komemoracija u Jasenovcu ni svečanost u Brezovici nisu prošli bez prisutnosti predsjednika Republike. Tada su dane jasne i nedvosmislene poruke vezane uz antifašističku borbu, jednako tako i osude ustaškog režima. 

Habulin smatra da je mlađim generacijama potrebno približiti antifašizam. Hrvatska se mora dalje graditi na temeljima antifašizma, a ne na razvalinama jednog sistema koji je davno poražen. Antifašizam mora postati u Hrvatskoj istinska vrijednost. Mora se ponovno stvoriti klima i slika da su upravo antifašizam i antifašistička borba temelj hrvatske državnosti, istaknuo je Franjo Habulin.    
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!