HAC objavio natječaj za izvođača novog sustava naplate cestarine

06.04.2023.

10:59

Autor: Hina/HRT/R.S.

Natječaj za odabir izvođača novog sustava naplate cestarine

Natječaj za odabir izvođača novog sustava naplate cestarine

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su javni natječaj za odabir izvođača za elektronički sustav naplate cestarine, pri čemu procijenjena vrijednost nabave novog sustava iznosi 100 milijuna eura.


- Procijenjena vrijednost nabave novog sustava naplate cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta, Bine Istre i Autoceste Zagreb-Macelj iznosi 100 milijuna eura, istaknuto je u priopćenju HAC-a.

Natječaj je od danas dostupan u Europskom oglasniku javne nabave i Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina te će trajati 60 dana.

Natječaj za uvođenje novog sustava naplate cestarine se financira iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), a pokrenut je nakon provedenog postupka savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, koje je završeno 17. ožujka, čime su se stekli uvjeti za objavu javnog natječaja, naveli su iz HAC-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!