15:26 / 21.01.2019.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Hajdaš Dončić: Golubi pismonoše nekada, a mailovi danas

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potpredsjednik Sabora izjavio je kako je čudno da su prije osam do deset mjeseci predsjednica, premijer i ministar obrane tvrdili da Hrvatska nema novca za nove avione.
U povodu SDP-ove najave interpelacije o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih aviona, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić rekao je u ponedjeljak u Zaboku da "takva blamaža" zaslužuje pitanje o povjerenju ministru i Vladi.

- Taj je slučaj veliki cirkus i blamaža Republike Hrvatske, rekao je, odgovarajući na pitanja novinara o interpelaciji, potpredsjednik Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

- Uz upozorenja američke strane, Ministarstvo obrane i ministar Krstičević su jednostavno ignorirali nešto što je u suvremenoj poslovnoj korespondenciji normalno, a to su mailovi. To je normalan način kao što je nekad u povijesti bio golub pismonoša ili telefaks. Danas je to mail. Jednostavno su Hrvatsku doveli na stup srama, rekao je.

Potpredsjednik Sabora izjavio je kako je čudno da su prije osam do deset mjeseci predsjednica, premijer i ministar obrane tvrdili da Hrvatska nema novca za nove avione jer smo siromašna zemlja pa će se zato kupiti 12 rabljenih.

- A sada odjedanput, kao da se ništa nije dogodilo, krećemo navodno u kupnju novih aviona. Ljudi pamte, nismo blesavi. A ovakva blamaža zaslužuje i pitanje o povjerenju, ne samo ministru obrane, nego povjerenju upravljanja sustavom cjelokupne Vlade RH, kazao je Hajdaš Dončić u Zaboku.


Kuščević: Pucanj u prazno

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je poruke iz oporbenih redova da bi trebalo raspravljati o povjerenju Vladi.  

- Nismo odustali od nabavke novih aviona, u nekom idućem periodu ćemo ići u nabavku i osigurati sigurnost Republike Hrvatske i našeg zračnog prostora. Mislim da je ovo još jedan pucanj u prazno oporbe i da će Vlada odraditi mandat do kraja, poručio je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!