09:35 / 11.03.2022.

Autor: HRT

Hajdaš Dončić: Tražim hitno očitovanje sigurnosnih službi o padu letjelice

Hajdaš Dončić: Tražim hitno očitovanje sigurnosnih službi o padu letjelice

Hajdaš Dončić: Tražim hitno očitovanje sigurnosnih službi o padu letjelice

Foto: Igor Kralj / Pixsell/Twitter

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić (SDP) u petak je na Twitteru objavio da je zatražio hitno očitovanje sigurnosnih službi u vezi jučerašnjeg pada letjelice u Zagrebu, u državi koja je članica NATO saveza.

"Kao predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio sam hitno očitovanje sigurnosnih službi u vezi jučerašnjeg pada letjelice u u Zagrebu, u zemlji koja je članica NATO saveza", napisao je Hajdaš Dončić.

Noćas je zagrebačka policija objavila da je u četvrtak nakon 23 sata primila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka te da su na mjesto dojave žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja, a oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Ravnateljstvo policije medije je pozvalo "na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija", a građani su pozvani da putem društvenih mreža ne dijele snimke i fotografije s mjesta događaja.

Razvoj događaja pratite uživo ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!