"Odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor razlog za opoziv Hrvoj Šipek"

31.03.2023.

15:32

Autor: T.V./HRT/Hina

Domagoj Hajduković

Domagoj Hajduković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković ponovno je u petak pozvao Vladu da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek i na popis njezinih grijeha dodao odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor.

- Na popis stvari zbog kojih bi Zlatu Hrvoj Šipek zaista trebali opozvati sada, uz kompromitiranost, možemo dodati i nesposobnost jer je odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor odnosno vještačenje protiv Ivice Todorića, koje je DORH platio šokantnih 1,3 milijuna eura novca poreznih obveznika, kazao je Hajduković u govoru na slobodnu temu.

- Ovo je debakl koji graniči s veleizdajom, nakon kojeg bi se zaista trebali zamisliti može li i do kada jedna osoba poput Hrvoj Šipek uživati povjerenje svih nas ovdje i građana da predvodi borbu protiv korupcije, dodao je i upitao tko će odgovarati za uludo bačen novac. Dragi sugrađani, želim vam čestitati Uskrs milijun i 300 tisuća puta vašega novca koji je završio u nesposobnim rukama HDZ-ove kompromitirane fikserice Zlate Hrvoj Šipek, poručio je zastupnik Kluba Socijaldemokrati.

Vladimir Bilek (Klub nacionalnih manjina) pozvao je pripadnike nacionalnih manjina da se uključe u svojim sredinama u izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave koji će se održati u nedjelju, 7. svibnja, bilo kroz natječaj na listama ili izlaskom na birališta.

- Ne ustručavajte se nacionalno izjasniti jer zakonodavstvo države prilagođeno je integraciji i ravnopravnosti u društvu, a ne asimilaciji, kazao je Bilek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!