11:05 / 24.01.2020.

Autor: B.A./Hina

Hajduković pozvao Plenkovića da razriješi Kujundžića

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najoštrije je osudio i napad na novinarku Slobodne Dalmacije koja je snimala kuću ministra Kujundžića kod Imotskog
Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković komentirao je u petak aferu s nekretninama ministra zdravstva Milana Kujundžića istaknuvši kako očekuje od premijer Andreja Plenkovića da ga razriješi dužnosti.

-
Šef NO-a veledrogerije posudio novac Kujundžićevoj supruzi za kupnju kuće
- Napad na novinarku jer je istraživala kuću Kujundžića, ministar napad osudio

"Ovo je samo jedna u nizu koruptivnih afera ove Vlade, više smo puta stavljali zbog toga na dnevni red opozive ministara među kojima je bio i opoziv ministar Kujundžića, ali zbog drugih razloga, katastrofalnog stanja u zdravstvu", izjavio je Hajduković i poručio kako će SDP kao oporba i u ovom slučaju reagirati.

"Ne zna hoćemo li ići na opoziv, mislim da bi premijer trebao - i ja ga pozivam - da razriješi ministra, mislim da ima za to više nego dovoljno razloga ako još tome pribrojite stanje u zdravstvu", kazao je Hajduković na konferenciji za novinare u Saboru upitan da komentira aferu s nekretninama Kujundžića.

Dodao je kako Kujundžić nije dao jako puno odgovora, da u cijeloj priči ima puno nelogičnosti i da je sama sumnja na djela koja ne moraju nužno biti koruptivna ili protuzakonita, nego je pitanje jesu li moralna ili nisu dovoljan razlog za razrješenje.

Najoštrije je osudio i napad na novinarku Slobodne Dalmacije koja je snimala kuću ministra Kujundžića kod Imotskog.

"To je nešto nedopustivo u demokratskoj i otvorenoj državi", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!