Hajduković: Skrivaju li Marić i Vujčić nešto od građana?

09.06.2022.

13:07

Autor: Hina/HRT/V.G.

 Domagoj Hajduković

Domagoj Hajduković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) upitao je u četvrtak skrivaju li nešto ministar financija i guverner HNB-a od hrvatskih građana kada ne žele odgovarati na pitanja o uvođenju eura.


Ako bježite od javnosti i ne želite odgovarati na pitanja znači li to da nešto skrivate od hrvatskih građana, upitao je Hajduković na konferenciji za novinare u Saboru nakon informacije da na sjednicu Odbora koju je sazvao za poslijepodne s točkom konvergencije neće doći ni guverner HNB-a Boris Vujčić niti ministar financija Zdravko Marić.

Ministar Marić i guverner HNB-a opalili su šamarčinu građanima jer ne žele doći i javnosti odgovarati na pitanja, ustvrdio je Hajduković upitavši ih zašto se skrivaju i bježe od javnosti.

Hajduković ističe da javnost traži odgovore koje ne dobiva, primjerice koliko će nas prelazak na euro jednokratno koštati, koliko radnih mjesta će se izgubiti prelaskom na euro, hoće li se napraviti svojevrsna lista srama onih koji budu zlorabili konverziju kuna u eure...

- Moja stav je da euro treba uvesti no to je pitanje tajminga, treba sve shvatiti puno ozbiljnije, a kako vrijeme protječe vidimo da je Vlada proces shvatila izuzetno neozbiljno, kaže Hajduković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!