09:59 / 14.08.2018.

Autor: HRT

HAK i policija: Pazite na hodočasnike

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poziv na pojačani oprez.
Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, promet je srednje gust do pojačan u smjeru mora, a na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj hodočasnika.

Mnogo hodočasnika pješači, pa iz Hrvatskog auto-kluba pozivaju ostale sudionike u prometu na pojačan oprez.

Zagrebačka policija također skreće pozornost vozačima na pješake na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati, dok pješacima savjetuje da se kreću pločnikom ili uz rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke.

Građani će sljedeće vjerske i obiteljske običaje hodočastiti i obilaziti Marijanska svetišta, prisustvovati misama, ali i organiziranim slavljima.

Policija upozorava vozače da paze na pješake, a pješacima savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila, što podrazumijeva kretanje pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!