HAK: Magla smanjuje vidljivost na cestama

03.11.2021.

07:58

Autor: HRT/Hina

Magla

Magla

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti te u Gorskom kotaru, a kolnici su mokri i skliski, na južnom Jadranu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine katamaranske linije, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti te drže sigurnosni razmak između vozila. Zbog očevida prekinut je promet na DC3 u Donjoj Zelini.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb od jutros, 3. studenoga, u 8 sati do 8. studenoga u 4 sata zbog sanacije kolnika u zoni čvora Kraljevečki Novaki, na križanju Sesvetske ceste i autoceste, zatvara se izlaz s autoceste iz Zagreba u smjeru Kraljevečkih Novaka (krak 6) i ulaz na autocestu iz smjera Kraljevečkih Novaka u smjeru Goričana (krak 5). Promet će se preusmjeriti na čvor Popovec.

Večeras 3. na 4. studenoga od 22 do 5 ujutro zbog radova bit će zatvorena autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Nepovoljni vremenski uvjeti na južnom Jadranu. U prekidu su katamaranske linije Lastovo-Korčula-Dubrovnik, 9604 Split- Hvar- Vela Luka- Ubli i 9602 Split- Milna- Vis. Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na južnom Jadranu, otkazuju se polasci međunarodne linije Dubrovnik - Bari u srijedu i četvrtak, 3. i 4. studenoga. U četvrtak, 4. studenoga trajekt na liniji Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat - Ist, iz luke Molat isplovit će u 17,30 sati, umjesto u 16,30 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!