HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Svetog Roka i Maslenice

13.01.2022.

07:42

Autor: V.G./Hina/HRT

Bura otežava promet

Bura otežava promet

Foto: Sime Zelic / PIXSELL

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog DC50-DC27-DC54).

Prema izvješću HAK-a u 11.30 sati, samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura veća je opasnost od poledice na cestama u unutrašnjosti pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima. Vozače podsjećaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: DC42 Poljanak (g.ž.LS)-Selište Drežničko; DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5203 Otrić-Srb; ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo; LC59122 Šušanj-Ledenik; LC59123 Šušanj-Konjsko; na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Trajektna linija Makarska-Sumartin u prekidu zbog tehničkih poteškoća.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!