07:36 / 23.07.2021.

Autor: Hina/HRT

HAK: Oprez i ograničenje na A3 i A7 zbog psa i daske na kolniku

HAK: Oprez i ograničenje na A3 i A7 zbog psa i daske na kolniku

HAK: Oprez i ograničenje na A3 i A7 zbog psa i daske na kolniku

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zbog psa uočenog na autocesti A3 oko 282. kilometra, između čvorova Županja i Spačva, i daske na autocesti A7 između čvorova Škurinje i Rujevica u smjeru graničnog prijelaza Rupa, Hrvatski autoklub (HAK) pozvao je u petak ujutro vozače na pojačan oprez.

Zbog daske na kolniku na A7 vozi se uz ograničenje brzine na 50 kilometara na sat. Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

HAK je podsjetio da su u vrijeme pojačanog prometa mogući vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza na autoceste ili izlaza s njih te na dionicama gdje traju radovi.

Granični prijelazi (GP) Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila, a na GP-u Gunja, zbog nestabilnosti mosta, zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse.

Zbog povremeno pojačanoga prometa i epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema teškoća. Početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar - Ancona odgođen je za 2. kolovoza 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!