HAK: Oprez, predmet na autocesti A7!

24.01.2022.

07:43

Autor: I.Z./HRT/Hina

Oprez, predmet na autocesti A7!

Oprez, predmet na autocesti A7!

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Predmet je na kolniku na autocesti A7 kraj čvora Draga u smjeru GP Rupa, a vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat pa iz Hrvatskog auto-kluba mole korisnike za pojačan oprez.

Također i zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Otok Svibovski i Rugvica (44km+800m) u smjeru Lipovca gdje se vozi uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Snijeg mjestimice pada na cestama u Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I. skupina vozila).

Na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!