08:46 / 29.05.2021.

Autor: HRT/Hina

HAK: Pojačan promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulazu u Hrvatsku

Granični prijelaz Kaštel

Granični prijelaz Kaštel

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a promet je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Prometna nesreća je na autocesti A3, između čvora Jankomir i čvora Lučko u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine do 80 km na sat.

U povodu Dana državnosti, 30.svibnja,, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju je danas, od 15:00 do 23:00 sata te u nedjelju, 30. svibnja, od 14:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17:00 sati (zbog radova u Republici Sloveniji). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!