HAK: Povećana gustoća prometa kod naplate Lučko

22.06.2023.

09:29

Autor: Hina/HRT

Lučko

Lučko

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplate Lučko, autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići te A6 Rijeka - Zagreb u smjeru mora, izvijestio je Hrvatski autoklub u četvrtak.

Tijekom dana gust promet očekuje se i na autocesti A2 Zagreb - Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana - Lipovac u oba smjera, autocesti A7 Rupa - Rijeka - Žuta Lokva u smjeru Krka, na Krčkom mostu i otoku Krku, Istarskom ipsilonu, riječkoj obilaznici, osobito u zoni čvora Učka, državnoj cesti DC1 Zagreb - Karlovac - Knin, na Jadranskoj magistrali (DC8), cestama kroz Matulje i državnoj cesti Opatiji - Mošćenička Draga - Vozilići.

Na autocesti A2 Zagreb - Macelj, zbog prometne nesreće, kod čvora Zabok u smjeru Krapine vozi se otežano.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

Zbog preopterećenosti prometne infrastrukture Republika Srbija uvela je 13. lipnja zabranu prometa za teretna vozila u tranzitu preko GP-a Tovarnik/Šid. Promet se preusmjerava na GP Bajakovo.

Na mostu na GP-u Pribanjci - Vinica (Slovenija), na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci, zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

U pomorskom prometu nema teškoća.

Zbog očekivanog povećanog prometa u četvrtak, 22. lipnja, i nedjelju, 25. lipnja, na liniji 431 Zadar (Gaženica) - Preko uvode se dodatni polasci iz Zadra (Gaženica) u 8.30, 10.30 i 12.15 te iz Preka u 9.15, 11.30 i 13 sati.

Do 30. lipnja ukidaju se polasci katamarana na linijama Split - Hvar u 16.30 i Hvar - Split u 18 sati te polasci iz Splita u 19.30 i iz Hvara u 21 sat.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!