HAK: Prometna nesreća usporava promet na zagrebačkoj obilaznici

07:38 / 03.12.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

HAK: Prometna nesreća usporava promet

HAK: Prometna nesreća usporava promet

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Jankomir i odmorišta Plitvice u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače na oprez.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na LC Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).


Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema na cestama u Lici. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Lici povremeno pada snijeg.


HAK upozorava na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali opasnost je od odrona. Ponegdje ima i magle. HAK vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode vremenskim uvjetima te ne kreću na put cestama kroz gorska područja bez zimske opreme.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Jelsa-Bol-Split, brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.


Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Granični prijelaz Svilaj otvoren je samo za putnički promet. Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!