20:36 / 18.04.2022.

Autor: HRT/Hina/V.G.

HAK: Prometne nesreće i gužve prema unutrašnjosti

Promet

Promet

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Promet je na većini cesta u smjeru unutrašnjosti u ponedjeljak navečer, na kraju produljenog vikenda, vrlo gust, i to osobito na A1 između čvorova Bosiljevo II i Jastrebarsko te na A3 u smjeru Zagreba, gdje su zbog pojačanog priljeva vozila i prometnih nesreća kolone i zastoji.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju da se čeka na pojedinim graničnim prijelazima te da je pojačan priljev vozila u trajektnim lukama. Vozače pozivaju na strpljenje i držanje sigurnosnog razmaka.

Na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče kolone se kreću, uz učestale zastoje između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko u smjeru Zagreba, a kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema duljih čekanja.

Zbog prometne nesreće na 104. kilometru A3 između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane vozi se jednim trakom. Kolona vozila duga je oko 10 kilometara.

Prometna nesreća dogodila se na A3 i između čvorova Lipovljani i Kutina, gdje se u smjeru Bregane vozi uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Na autocesti A4, na starom i novom graničnom prijelazu Goričan u smjeru Mađarske, kolona vozila duga je oko kilometar.

Povećana je gustoća prometa i na A6 između čvorova Bosiljevo i Kikovica II u oba smjera. Na Istarskom ipsilonu zastoji su od Veprinca prema čvoru Matulji, kolona je duga oko četiri kilometra.
HAK do kraja dana očekuje pojačan promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza na ulazu u Hrvatsku iz BiH i izlazu prema Sloveniji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!