09:12 / 05.08.2021.

Autor: Hina/HRT

HAK upozorava: Oprez zbog životinja na autocestama!

HAK: Oprez zbog životinja na autocestama!

HAK: Oprez zbog životinja na autocestama!

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Uočene su životinje na autocestama: pas na A5, oko 43. km između čvorova Čepin i Đakovo, a srna na A1, na 58. km između čvorova Bosiljevo I i Novigrad, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog povremeno jakih pljuskova moguće je naići na veću količinu vode na kolniku. Mogući su i odroni. Pojačan promet očekuje se tijekom dana na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza od 14 do 23 sata zabranjen je promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Dubrovnik - Mljet.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!