Snijeg, kiša i vjetar otežavaju promet

19.01.2023.

Zadnja izmjena 20:11

Autor: Matea Krmpotić/Dnevnik/P.F./HRT

Stanje u prometu na području Delnica

Stanje u prometu na području Delnica

Foto: Dnevnik / HRT

Kiša, snijeg i vjetar otežavaju promet, najviše u Gorskom kotaru i Lici. U Delnicama je bila i ekipa HRT-a, a o stanju na tamošnjim cestama izvijestila je novinarka Matea Krmpotić.

- Ljubitelji prave Goranske zime konačno su došli na svoje. No novi snijeg koji pada i koji se zadržava na cestama donosi nova upozorenja, pa i potencijalne probleme u prometu, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Matea Krmpotić.

O stanju u prometu na delničkom području u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je Valentin Crljenko, voditelj HAC-ove Tehničke jedinice Delnice.

Rekao je da su spremni za nove količine snijega.

- Trenutno je situacija takva da nemamo nikakvih zabrana na autocesti i promet teče normalno. Vozači uglavnom poštuju upozorenja, no u ponedjeljak je bio loš primjer nepoštivanja vozača tegljača i prikoličara koji su dosta prolazili kroz zabranu. No u zadnja 24 sata možemo biti jako zadovoljni i možemo uzeti kao primjer kako se ponašati u prometu. Nije bilo prolaska kroz zabrane i nismo imali prometnih nesreća na ovom dijelu autoceste, istaknuo je Crljenko te pozvao vozače da ne putuju kroz Gorski kotar bez zimske opreme, odnosno zimskih guma na vozilima, kao i da se vozači tegljača i prikoličara odmah po izdavanju zabrane isključe iz prometa.

Karlovačka zimska služba posipavat će prometnice, nogostupe

Slab snijeg se topio pa angažman karlovačke zimske službe nije bio potreban, no zbog niskih temperatura, posipavat će se prometnice, nogostupi i stube, poručuje gradska uprava u četvrtak i dodaje da služba ima dovoljno materijala za posipavanje, mehanizacije i ljudi.

Na sastanku karlovačkog Stožera zimske službe direktor tvrtke Ceste Karlovac Darko Marković izvijestio je da su u četvrtak prijepodne angažirali jedno vozilo na državnoj cesti D1 i na Slunjskim brdima, a kako se najavljuje snijeg idućeg tjedna, u pripravnosti su sva vozila te će zalihe soli biti dopunjene.

Diljem grada rekonstruira se i gradi vodovodna i odvodna mreža, a tvrtka Vodovod i kanalizacija podsjetila je izvođače radova da moraju održavati gradilišta u zimskim uvjetima jer će u suprotnome za to angažirati Ceste Karlovac i to im naplatiti. Isti podsjetnik izvođačima je dala Gradska toplana, ulagač u obnovu vrelovodne mreže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!