Zbog olujnih udara vjetra između Sv. Roka i Posedarja zatvorena A1

18.12.2021.

07:46

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Dimic / PIXSELL

Zbog olujnih udara vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je Hrvatski auto-klub u subotu.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica -Zaton Obrovački. Na Jadranskoj magistrali, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na autocesti A1 na 350+000 km između čvora Vrpolje i čvora Prgomet u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle pa iz HAK-a vozačima savjetuju da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!