HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta između Posedarja i Svetog Roka

11.01.2022.

07:30

Autor: Hina/HRT/D.D.

Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta

Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški i most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Samo za osobna vozila u utorak ujutro otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Čavle, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, brza cesta Solin-Klis, Jadranska magistrala između Bakra i Senja, DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag, te lokalna cesta Križišće-Kraljevica.


Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra.


Osobna vozila mogu prometovati iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te dalje državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili državnom cestom DC1 Gračac-Knin.


Ostale skupine vozila, uključujući kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac-Vaganac-Korenica-Gračac-Knin ili autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok i zatim državnom cestom DC1 Gračac-Knin.


U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije


Snijeg i susnježica mjestimice pada u gorskim predjelima. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog požara zatvorene su županijske ceste ŽC6167 DC8 Lokva Mimice Marušići (DC8) te ŽC6168 Lokva (ŽC6167) DC8.


U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.


Zbog olujne bure u prekidu su trajektne linije: Split-Supetar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska, Porozina-Brestova, Sućuraj-Drvenik, Valbiska-Merag, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Vis, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Šibenik-Žirje-Kaprije te Lastovo-Korčula-Dubrovnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!