14:04 / 30.09.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/M.Š./HRT

HAKOM: Hitne službe ne bi trebale ovisiti o jednoj mreži

-

-

Foto: - / -

Iz HAKOM-a, regulatorne agencije, objasnili su da odšteta nije obvezna.
Nakon jučerašnjeg višesatnog kvara telefonskih centrala HT-a zbog čega je mnogim građanima bio nedostupan broj hitnih službi 112, ali i uspostava poziva prema fiksnim i mobilnim mrežama, postavlja se pitanje odštete korisnicima, ali i sigurnosti same mreže.

➡️ Kuzmanić: Pad telekomunikacijskog sustava ugrozio sigurnosni sustav Iz HAKOM-a, regulatorne agencije, objasnili su da odšteta nije obvezna jer kvar nije trajao dulje od 24 sata, a dotaknuli su se i obustave poziva hitnim službama.

- Ovdje se dogodila situacija koja se nije smjela dogoditi, a to je da je ispad mreže jednog operatora utjecao i na hitne službe i sada naravno treba naravno analizirati ovaj problem koji se dogodio. Izvući pouke i naći optimalno rješenje da se ovakve stvari više ne događaju. Hitne službe ne bi trebale ovisiti o mreži jednog operatora već da postoji način da se na alternativni način pristupi hitnim službama, istaknuo je glasnogovornik HAKOM-a Ivo Majerski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!