HAKOM izdao brošuru o zaštiti djece i mladih na internetu

12:12 / 29.01.2018.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Brošura sadržava korisne savjete i za roditelje, ali i rezultate prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o sigurnosti djece na internetu.
HAKOM je na adrese svih osnovnih škola u Lijepoj našoj uputio brošuru o zaštiti djece i mladih na internetu. Brošura pod naslovom "Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona" sadržava praktične i korisne savjete vezano uz moguće ugroze i sigurnost na internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, način ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošure će biti podijeljene učenicima petih razreda na Dan sigurnijeg interneta 6. veljače. Dio je to HAKOM-ova programa informiranja djece i roditelja koji se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Brošura sadržava korisne savjete i za roditelje te rezultate prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o sigurnosti djece na internetu, koje je tijekom rujna i listopada prošle godine provedeno u sklopu projekta "EU Kids Online". Istraživanje je obuhvatilo 1000 djece u dobi od 9 do 17 godina i njihove roditelje/skrbnike. Fokus istraživanja bio je na prednostima i rizicima korištenja interneta, s ciljem utvrđivanja razine korištenja interneta ovisno o uzrastu i socioekonomskim obilježjima djece, kako bi se dao bolji uvid u ulogu roditelja, učitelja i okoline u zaštiti djece od ugroza na internetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!