18:33 / 19.05.2018.

Autor: I.M./HRT

Hasanbegović o Hodu za život: Građanski aktivizam u najboljem smislu

-

-

Foto: - / -

Živim život, volim život, poštujem život. Što je najvažnije poštujem svačiji život, izjavio je Hasanbegović.
Na zagrebačkom Hodu za život okupilo se oko deset tisuća građana, među kojima su bili saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, kordinatorica skupa Željka Markić te zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir. 

Hasanbegović je izjavio kako u Hodu za život sudjeluje jer poštuje svačiji život. Dodao je da se radi o lijepoj manifestaciji bez bilo kakvih političko-stranačkih obilježja, zapravo utjelovljenju onoga što se zove građanski aktivizam u najboljem smislu te riječi. Živim život, volim život, poštujem život. Što je najvažnije poštujem svačiji život.


Marijana Petir izjavila je kako smatra da je pravo na život osnovno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava a kako ona nisu moguća ako nemamo pravo na život.

Čelnica Udruge U ime obitelji Željka Markić je kazala kako je dobro što se Hod za život održava danas u tri grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci jer je to prilika da ljudi iskažu potporu trudnicama i svim ženama te usklađivanju rada i obitelji.

Naš život počinje začećem i sva naša ljudska prava temelje se na tome - da nas puste da živimo, rekla je. Treba prebaciti raspravu na ono što je najbitnije a to je da li je ono što žena nosi u svom trbuhu dijete ili nije. Meni je to najvažnije .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!