"Hasanbegovićevi nastupi pridonijeli odluci Koruške biskupije o Bleiburgu"

16.03.2019.

00:08

Autor: HRT

default error photo
Ministar Kuščević optužio je Zlatka Hasanbegovića da je svojim nastupima pridonio odluci Koruške biskupije oko mise na Bleiburgu.
Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević optužio je u intervjuu za subotnji Večernji list bivšeg HDZ-ovca i sadašnjeg saborskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića da je svojim nastupima pridonio odluci Koruške biskupije oko mise na Bleiburgu ali i ustvrdio kako se, izjavom da iza odluke o zabrani mise stoji premijer Andrej Plenković, Hasanbegović pridružio komunikacijskom trendu tzv. fake news. 

- Vidim da se Hasanbegović priključio komunikacijskom trendu tzv. fake news. Upravo je HDZ predložio i podržao vraćanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izričito podržava održavanje komemoracije, a bojim se kako su upravo nastupi Hasanbegovića pridonijeli takvoj odluci Koruške biskupije, rekao je Kuščević.

Na Bleiburgu se, rekao je, obilježava stradanje stotina tisuća nedužnih žrtava pogubljenih na raznim križnim putovima od strane zločinačkog komunističkog režima.

- Sigurno da hrvatski narod ima pravo obilježavati tu tragediju. Koliko sam upoznat, u tijeku su pregovori između biskupija o modalitetu održavanja komemoracije do koje će, vjerujem, doći te se nadam da ću i ove godine nazočiti komemoraciji u Bleiburgu, ustvrdio je Kuščević.

Komentirao je i najavu SDSS-ovog Milorada Pupovca da bi zbog spaljivanja lutke sa svojim likom na karnevalu u Kaštel Sućurcu mogao izići iz vladajuće koalicije, ocjenivši kako je Pupovac iskusan političar  te kako "odbija vjerovati" da bi političke odluke donosio motiviran karnevalskim događanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!