09:32 / 28.08.2019.

Autor: V.K./Hina

HBK i branitelji o izjavama Milorada Pupovca

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) odlučno odbacuje neistine i manipulativne tvrdnje koje je o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i hrvatskim biskupima ovih dana u medijima izrekao dr. Milorad Pupovac.
Hrvatska biskupska konferencija odlučno odbacuje neistine i manipulativne tvrdnje koje je o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i hrvatskim biskupima ovih dana u medijima izrekao dr. Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskome saboru i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Izjave dr. Pupovca unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje, istaknuto je u priopćenju što ga je u srijedu javnosti uputio Tiskovni ured HBK.

- Polazeći od evanđeoskih načela, Hrvatska biskupska konferencija i ovom prigodom osuđuje svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga bilo kome, te poziva katoličke vjernike i ljude dobre volje da u svom djelovanju na političkoj i drugim razinama našega društva još zauzetije nastoje oko skladnog suživota i mira svih građana, stoji u priopćenju.

HBH također poziva katoličke vjernike i sve ljude dobre volje neka uvijek imaju na pameti da je svaki čovjek Božje stvorenje i slika te da iz toga proizlazi njegovo izvorno dostojanstvo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je, među ostalim, u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, objavljenom u subotu, 24. kolovoza, "kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge".Na konferenciji za novinare o tome su govorile braniteljske udruge. Osudile su svaki oblik nasilja, ali i oštro prozvale Pupovca.

- Saborski zastupnik Milorad Pupovac provodi destabilizaciju Hrvatske, čak bismo mogli ići na tezu da je produžena ruka velikosrpske politike koja se jasno očitavala u memorandumu SANU2 gdje imate opće smjernice za destabilizaciju demokratske samostalne moderne hrvatske države - izjavio je Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije.
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!