14:15 / 28.02.2022.

Autor: HRT

Stigla najmlađa izbjeglica - dječačić od dva mjeseca

Dvomjesečni dječačić iz Ukrajine

Dvomjesečni dječačić iz Ukrajine

Foto: Izvor: / Tvitt Hrvatskog Crvenog križa

U Hrvatsku je maloprije stigla najmlađa izbjeglica. Dječačić od dva mjeseca stigao je s majkom i dva brata iz Kijeva. U moru teških vijesti, ovaj dječačić danas nam je svima blagoslov, objavio je na tvittu Hrvatski Crveni križ nešto prije 14 sati. 

Hrvatski Crveni križ objavio je ranije da se u Hrvatskoj trenutačno nalazi manji broj izbjeglica te uspješno odgovara na njihove potrebe iz postojećeg stanja zaliha. Trenutačno se ne prikupljaju materijalne donacije za Ukrajinu i okolne zemlje jer nacionalna društva Crvenih križeva u tim zemljama odgovaraju na potrebe pristiglih ljudi.

Hrvatski Crveni križ u kontaktu je s njima i u ovome trenutku nisu iskazali potrebe za dodatnim materijalnim donacijama a ako iskažu potrebe, Hrvatski Crveni križ obavijestit će javnost.

Također, HCK sa svojim društvima raspolaže i s dovoljnim brojem volontera, ali svi oni koji žele pomoći mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa koji će ih angažirati po potrebi.

- Trenutačno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, molimo da se jave na e-mail ukrajinska-kriza@hck.hr, poručili su iz Hrvatskog Crvenog križa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!