HDZ: Dvije loše vijesti za Kremljenka s Pantovčaka

17.03.2022.

13:26

Autor: HRT/Hina

Poruka HDZ-a Milanoviću

Poruka HDZ-a Milanoviću

Foto: HRT / PIXSELL

HDZ je poručio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, kojeg nazivaju "Kremljenkom", da za njega imaju dvije loše vijesti - da su na aerodromu Pleso raspoređena dva američka borbena zrakoplova i da je Rusija izbačena iz Vijeća Europe nakon 26 godina članstva.


"2 loše vijesti za Kremljenka s Pantovčaka. 1. U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa rasporedile su u zračnoj bazi Pleso dva borbena aviona F-16 kao potporu hrvatskim saveznicima i kolektivnoj obrani NATO-a u JI Europi. #StrongerTogether", stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.

Kao drugu stavku naveli su da je zbog brutalne agresije na Ukrajinu, ubijanja civila i djece, razaranja bolnica i kršenja ljudskih prava Ruska Federacija izbačena iz Vijeća Europe nakon 26 godina članstva.

Navode da Vijeće Europe ističe da će i dalje stajati uz Ukrajinu u borbi protiv agresora te da se odluka o izbacivanju odnosi na "ruski režim", a ne na ruski narod "koji i dalje pripada europskoj obitelji".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!