HDZ i HSLS traže hitno sazivanje sjednice Gradske skupštine

13:56 / 08.10.2021.

Autor: HRT/Hina

Mislav Herman

Mislav Herman

Foto: Dnevnik / HTV

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman poručio je da Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a traži hitno sazivanje sjednice Gradske skupštine zbog toga jer su zabrinuti za Zagreb zbog jučerašnje "šokantne i dramatične" objave Ante Samodola o Holdingu.

Herman je na konferenciji za novinare istaknuo kako su u Klubu gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a s onim što su jučer čuli i čitali "iskreno zabrinuti za Grad Zagreb i Zagrepčanke i Zagrepčane". Rekao je da su jučer, nakon objave Samodola, dobili velik broj upita zabrinutih građana koji traže hitne reakcije.

- Ima li išta trenutno važnije za građane grada Zagreba od ove situacije? Ili još konkretnije - radi li se tu o nekim skrivenim namjerama kako Gradske uprave tako i gradonačelnika grada Zagreba ili ne? Mi mislimo da je ovo sramota, ali bez obzira na tu sramotu moramo dobiti odgovore koje zaslužujemo i zato tražimo sazivanje hitne tematske sjednice, poručio je Herman.

Upitao je zašto gradska vlast jučer nije iznijela stav o svemu izrečenome, te drži li SDP-ov predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović svojim neiznošenjem stava ljestve Tomaševiću? Istaknuo i kako je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio mogućnost sazivanja Antikorupcijskog vijeća.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a Mario Župan upitao je i jesu li gradonačelniku Tomaševiću "ruke vezane" i je li on "lutka na koncu" saborske zastupnice Možemo! Sandre Benčić "koja hodočasti po Gradskom poglavarstvu i kadrovira". Zatražio je i da se očituju o poslovnim odnosima Benčić i člana Nadzornog odbora Holdinga Ratka Bajakića i zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec. Herman je upitao i kakvu ulogu u kadroviranju ili vođenju poslovanja Holdinga ima Dario Juričan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!