HDZ: Jurešićevih 57 nezakonitih plaća

26.03.2019.

16:46

Autor: HRT

default error photo
Zašto do sada nema dokaza da je novac vraćen, što bi zakonski trebao biti, pitaju se u HDZ-u.
Na konferenciji za novinare HDZ-a Primorsko-goranske županije predočena je preslika elektroničkog zapisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te radna knjižica i diploma bivšeg pročelnika Valerija Jurešića što je krunski dokaz o nezakonitom zapošljavanju, istaknuto je na konferenciji.

Županija je time oštećena za njegovih 57 nezakonitih plaća, što je više od milijun i pol kuna. Zašto do sada nema dokaza da je novac vraćen, što bi zakonski trebao biti, pitaju se u HDZ-u, te od župana Zlatka Komadine žele da ili da ostavku ukoliko je sve njegova naredba ili da sankcionira odgovorne.

- Oni su proveli natječaj i ustvrdili da gospodin Valerij Jureškić zadovoljava sve uvjete iz natječaja koje je županija donijela. Znači sama je propisala uvjete natječaja, stavili su svoje ljude koji su svjesno proveli nezakonit natječaj, znajući da gospodin nema uopće uvjete da bi postao pročelnik, ističe županijski vijećnik HDZ-a u PGŽ Dinko BeakovićBivši pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu u Primorsko-goranskoj županiji Valerij Jurešić u međuvremenu je osnovao tvrtku Subjekt d. o. o. koja surađuje sa županijom, što u HDZ-u smatraju klasičnim sukobom interesa, s obzirom na povlaštene informacije do kojih je došao kao pročelnik.

- Kao prvo treba razumjeti da sam ja digao tužbu protiv njega pred 8 mjeseci. Još u 7. mjesecu prošle godine zbog klevete koje je on izgovorio, koje je više manje on sad ponovio i on je ovih dana dobio tu optužnicu. Sad je on nervozan jer je on znao da je lagao, da je iznosio lažne optužbe i da je to kazneno djele klevete i zbog kojeg će on odgovarati. To je sad na sudu, dakle, to će sad trajati godinu dvije, koliko to bude trajalo dok se to razriješi, naglašava prozvani bivši pročelnik Jurešić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!