HDZ: Milanović želi uvući Hrvatsku u sukob sa zapadnim partnerima

20.05.2022.

18:42

Autor: HRT

HDZ

HDZ

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica na svom Facebooku reagirala je na posljednje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića. 

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti: 

"Šveđane naziva 'fašistima' i 'nabija ih…', fućka mu se za europska sredstva u jeku najgore krize, na dnevnoj bazi vrijeđa Ameriku, Francusku, Ukrajinu & 'korumpirane Ukrajince', Njemačku & 'male Švabe', Velikoj Britaniji, pljuje po NATO i Europskoj uniji, želi uvući Hrvatsku u sukob sa zapadnim partnerima. Da je do Milanovića, Hrvatska bi bila izolirana od svih saveznica, a Hrvati u BiH napušteni kao u njegovome premijerskom mandatu.

Današnja Hrvatska: Na jednoj strani Milanović, Raspudić, Beljak, Radnička fronta - na drugoj svi ostali. Na jednoj jačanje savezničke suradnje i sigurnost u okviru NATO-a i EU-a, na drugoj moskovski čovjek s Pantovčaka & blokada i izolacija Hrvatske. Smjer za budućnost i smjer za prošlost.

Jesu li Milanoviću na prvom mjestu ruski ili hrvatski interesi?

Glasan kada treba braniti Kremlj, još se u veljači - prije ruske agresije na Ukrajinu - otvoreno protivio širenju NATO-a. No tada se još nije bio dosjetio zlorabiti Hrvate u BiH za svoje proruske stavove. Koliko mu je stvarno stalo do njih pokazivao je dok je 'hrabro' u crvenom šuškavcu podupirao Komšića i tzv. građansku BiH, radovao se kada im je drugi narod nametao političke predstavnike, a kao premijer pune 4 godine na Europskom vijeću nije izustio nijedno slovo o nepravednom Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine i majorizaciji Hrvata - i to dok su im se otimala prava. Bio je šutljivi, nezainteresirani poltron kada je trebao zastupati 🇭🇷 i Hrvate u BiH!

I sada, dok ispucava 'ćorke' o blokadi, ne samo da ide na ruku Kremlju koji provodi svirepu agresiju nad Ukrajinom, nego u biti i učvršćuje poziciju onima koji preglasavaju Hrvate u BiH. Iskompleksiran, pakostan i ljubomoran na Andrej Plenković, jedini 'uspjeh' koji on može postići jest to da samu Hrvatsku izloži 'vetu' i 'blokadama' - čije će žrtve biti hrvatski građani. I to u jeku najvećih sigurnosnih, gospodarskih i energetskih neizvjesnosti."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!