09:39 / 12.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

HDZ odgovorio Bajsu da rezultati sve govore

Foto: Damir Spehar/PIXSELL, arhiva

Foto: Damir Spehar/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Nezavisni župan, koji na izbore izlazi s SDP-ovom koalicijom, već drugi put u posljednjih nekoliko tjedana proziva Vladu za zanemarivanje kontinentalnog turizma.
Bjelovarsko-bilogorski HDZ odgovorio je županu Damiru Bajsu da su turistički rezultati u vrijeme dok je on bio ministar turizma najbolji odgovor na njegove kritike, a spočitnuo mu je i da županijska Turistička zajednica već tri godine nema direktora.

Nezavisni župan, koji na izbore izlazi s SDP-ovom koalicijom, već drugi put u posljednjih nekoliko tjedana proziva Vladu za zanemarivanje kontinentalnog turizma te kritizira mjere pomoći turističkom sektoru u spašavanju sezone i smanjenju štete uzrokovane pandemijom koronavirusne bolesti, podsjetio je HDZ i poručio kako turistički podaci najbolje govore o Bajsovim kritikama čiji je "jedini smisao taj da blaćenjem uspješnih prikrije vlastitu nesposobnost".

- Budući da na predstojeće izbore ide s SDP-ovom Restart koalicijom, jasno je koji je njegov motiv za izricanje kritika, no rezultati koje postiže u vođenju županije i oni koje je postigao kao ministar turizma u Sanaderovoj vladi ne daju mu ama baš nikakvo pravo da kritizira ni ovu dosad najuspješniju hrvatsku vladu ni ministra turizma Garija Cappellija, smatra bjelovarsko-bilogorski HDZ.

Kako stoji u priopćenju, Županija je u gotovo dva desetljeća njegovog vodstva po većini parametara među najlošijima u Hrvatskoj, dok su rezultati hrvatskog turizma u njegovo vrijeme u odnosu na ove, ostvarene u mandatu ministra Cappellija, neusporedivo lošiji.

Podsjeća da u vrijeme ministra Cappellija iz godine u godinu turističke sezone nižu rekorde pri čemu će 2019. ostati upamćena kao godina u kojoj je u Hrvatskoj prvi put u povijesti ostvareno više od 20 milijuna turističkih dolazaka i premašena brojka od 107 milijuna noćenja.

- Usporedbe radi, u vrijeme ministra Bajsa broj dolazaka iznosio je 11,5 milijuna, a broj noćenja 60,3 milijuna. Dodamo li tome da je prihod od turizma u 2019. iznosio više od deset milijardi eura, dok je turizam u zadnjoj godini Bajsova mandata, dakle u 2011. ostvario prihod od 6,6 milijardi eura. Dakle, ovi podaci najbolje govore o Bajsovim kritikama čiji je jedini smisao taj da blaćenjem uspješnih prikrije vlastitu nesposobnost, navodi se u priopćenju županijskog HDZ-a koje je potpisao njegov predsjednik Miro Totgergeli.

U tom smislu, kaže, treba promatrati i činjenicu da Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije već pune tri godine nema direktora.

- Dakle, župan Bajs već pune tri godine nije kadar županijskoj Turističkoj zajednici kojoj je po funkciji predsjednik osigurati čelnog čovjeka, a kamoli što drugo, ali kritizirati turistička postignuća na nacionalnoj razini, to mu nije problem. Pametnom dosta!,  zaključuje bjelovarsko-bilogorski HDZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!