HDZ odgovorio Milanoviću: Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja

15.03.2022.

21:55

Autor: HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Slaven Branislav Babic/Dino Stanin / PIXSELL

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. HDZ se na to oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u nastavku:

"Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Rusija u Ukrajini, ne tako daleko od Hrvatske, provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od Drugog svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe.

Milanović ponovno maltretira načelnika GS OSRH koji je zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali Hrvatskoj pomoć u zaštiti zračnog prostora i time što Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Francusko mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi.

Dok SAD i Francuska šalju Hrvatskoj poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja…"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!