HDZ: Oporba donedavno postupala u maniri pravih rusofila

09.03.2022.

16:46

Autor: HRT/J.L.

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) regirala je danas objavom na Facebooku na kritike koje dolaze iz oporbe u vezi s imenovanjem novog ministra graditeljstva Ivana Paladine. Oporba mu zamjera povezanost s ruskim kompanijama. Ubrzo je stigao odgovor iz HZD-a.

Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Zanimljivo, nebuloze o Ivanu Paladini kao ruskom igraču danas su najglasnije iznosili oni koji su donedavno - u maniri pravih rusofila - najžešće osporavali dosljednu politiku Vlade spram Ukrajine, a prešućivali ugrozu teritorijalne cjelovitosti i suverenosti te prijateljske nam zemlje, prve članice UN-a koja je priznala Hrvatsku i to još 1991. godine.

Klasična, otrcana, izlizana fora 'Drž'te lopova!'.

Tako je notorni Grmoja tvrdio da se predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i Hrvatska ne smiju petljati u odnose između Ukrajine i Rusije, a posrnuli Grbin da hrvatski premijer svojim odlaskom u Kijev u znak solidarnosti s Ukrajinom i poštivanja međunarodnog prava provocira, zvecka oružjem, dolijeva ulje na vatru.

Zanimljivo, ti i takvi danas u Saboru na silu među drugima traže 'ruske igrače', ali su šutjeli i dalje šute o ustrajnim nastojanjima LNG komesarke Ahmetović da zaustavi izgradnju terminala na Krku, čime bi Hrvatska ostala u potpunosti ovisna upravo o ruskom plinu. Na sreću, spriječili smo taj naum.

Ti i takvi danas novom galamom pokušavaju skrenuti pažnju sa svoga starog djelovanja, a Paladinovo poslovanje u uvjetima tržišnog gospodarstva trebalo bi im poslužiti kao izgovor, kao alibi za šarlatanstvo, kukavičluk i kalkulantstvo koje su iskazivali spram Ukrajine. Bilo bi svrsishodnije da rusofile potraže u vlastitim redovima. Zar ne, MOST-ovi mališani? Zar ne, SDP-ovci?"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!