13:53 / 07.06.2021.

Autor: Hina/HRT

HDZ osigurao većinu u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije

Marko Marušić

Marko Marušić

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u ponedjeljak je objavio da će imati većinu u Županijskoj skupštini, i to u suradnji s HSLS-om i Demokratskim HSS-om.

Riječ je o strankama s kojima je HDZ surađivao na proteklim lokalnim izborima i za sada se ne razmišlja o dodatnoj potpori, izjavio je župan Marko Marušić (HDZ) na konferenciji za novinare.

- Kao većina, bit ćemo otvoreni za kvalitetne prijedloge iz oporbenih redova, ali za sada ne razmišljamo o pojačanjima, kazao je Marušić.

Dodao je i kako će se već u utorak sastati s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem kako bi se pronašlo rješenje za dovršetak izgradnje nove bjelovarske bolnice koja je, ustvrdio je Marušić, prezadužena.

Dodao je i da je tijekom vikenda obavio razgovore s pročelnicima te da mu je dio njih stavio mandate na raspolaganje.

- Namjeravam ustrajati na tomu da oni koji su došli s politikom, s politikom i odu, poručio je Marušić.

Na proteklim izborima za Županijsku skupštinu najviše mandata osvojila je NL Damira Bajsa, njih 13. Slijedi HDZ s 11 mandata, potom HSLS sa šest mandata, SDP s tri mandata te DHSS s dva mandata.

Važno je i da će se broj članova Županijske skupštine sa sadašnjih 37 povećati na 39 nakon dodatnih izbora za predstavnike srpske nacionalne manjine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!