14:54 / 14.03.2021.

Autor: Hina

HDZ-ov kandidat Jelić za gospodarski i infrastrukturni razvoj Slavonskog Broda

Dragan Jelić

Dragan Jelić

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda Dragan Jelić je među prioritetima svog programa naveo gospodarski i infrastrukturni razvoj, otvaranje gospodarske zone, energetsku obnovu obiteljskih kuća i podršku razvoju Sveučilišta Slavonski Brod.

Jelić, koji ima više od 13 godina iskustva u svijetu poduzetništva i fondova EU-a, a trenutačno je državni tajnik u Ministarstvu rada, predstavio se na tiskovnoj konferenciji, istaknuvši da je Slavonski Brod 'postao grad propuštenih prilika'.

Ovo je njegov drugi pokušaj da postane brodski gradonačelnik, a za svoju političku utakmicu iz 2013. rekao je kako mu je bila vrijedno iskustvo iz kojeg je puno naučio.

- Prethodno iskustvo me osnažilo, ali grad Slavonski Brod u tih osam godina nije naučio puno. Naprotiv, presporo napredujemo, stvarnih promjena nema, a drugi nas prestižu. I dalje nas svađaju sa svima jer tako vješto prikrivaju vlastitu nesposobnost i neznanje, rekao je Jelić.

Slavonski Brod, istaknuo je, ima potencijala. Stalno govorimo o njima, ali nikako da ih koristimo, dodao je,

HDZ-ov kandidat za brodskog gradonačelnika podsjeća da je kao jedan od glavnih problema i prije osam godina isticao nedostatak gospodarske zone atraktivne za velike ulagače te da je to i dalje problem u gradu.

- Nažalost, Slavonski Brod je postao grad propuštenih prilika, rekao je Jelić.

Kao jedan od razloga stagnacije Slavonskog Broda Jelić vidi i nedovoljno iskorištavanje fondova Europske unije, uz čiju pomoć su, kaže, mnogi gradovi u Hrvatskoj ostvarili znatan napredak.

- Bezidejnost i tromost će prestati u svibnju ove godine. Vremena se mijenjaju. Moramo izabrati ljude koji su svjesni situacije i koji mogu držati tempo novog vremena. To znači da ćemo prvenstveno ubrzati gospodarski i infrastrukturni razvoj. Nažalost investitori nas trenutno zaobilaze jer ne znamo s njima pričati, ne znamo i nemamo što ponuditi, izjavio je Jelić.

Ističe kako će, bude li izabran na predstojećim lokalnim izborima, investitorima ponuditi gospodarsku zonu na ulazu u Slavonski Brod čiji će status riješiti uz pomoć države.

Među svoje prioritete stavio je i podršku poduzetnicima, energetsku obnovu obiteljskih kuća te podršku razvoju novog Sveučilišta Slavonski Brod i uspješnih sportskih kolektiva.

Najavljuje transparentan način trošenja iz proračuna i jače povlačenje državnih i sredstava EU-a kako bi se zaustavio odlazak mladih iz Slavonskog Broda.

Potporu Jelićevoj kandidaturi na predstavljanju su dali i predsjednici gradske i županijske organizacije HDZ-a dr. Josip Samardžić i Pero Ćosić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!