08:48 / 06.09.2020.

Autor: Hina

HDZ-ov Tihomir Đuras novi načelnik općine Brckovljani

Ilustracija (foto: Marijan Susenj/PIXSELL)

Ilustracija (foto: Marijan Susenj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Općina Brckovljani bez načelnika je ostala u studenom prošle godine nakon što je umro Željko Funtek koji je tu dužnost obnašao od 1993.
Tihomir Đuras, kandidat HDZ/HSU-a i aktualni predsjednika tamošnjeg Općinskog vijeća, izabran je u nedjelju na prijevremenim izborima za načelnika Općine Brckovljani.

Glasovalo je 1.778 birača odnosno 30, 27 posto od njih nešto više od 5.800, nevažećih je bilo 13 listića. Svoj glas Đurasu je dalo njih 930 odnosno nešto više od 52 posto, izjavila je Jasnica Rodić, predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Brckovaljana.

Nezavisni, odnosno kandidat grupe birača Tomislav Gruica dobio je 412 glasova, kandidat stranke Fokus Krešimir Kralj 241 glas, a HSS-ov Emil Šarec Nemec 182 glasa, rekla je Hini Rodić. Istaknula je da su izbori protekli uredno, bez nepravilnosti i prigovora promatrača.

Đuras će načelničku dužnost obnašati do redovnih izbora u svibnju 2021.
 Brckovljani su prijevremeno birali načelnika općine jer su u lipnju ostali bez izvršne vlasti. Naime, u studenome prošle godine umro je dugogodišnji načelnik Željko Funtek (HSS), a u lipnju ove godine ostavku je podnio njegov zamjenik Stjepan Horvat.

Vlada je 2. srpnja za svoju povjerenicu imenovala Andreu Jurić koja tu dužnost može obnašati najdulje tri mjeseca, odnosno do izbora novog načelnika.
 Izbori u Brckovljanima provedeni su uz mjere zaštite od zaraze koronavirusom, a za birače je bilo otvoreno devet biračkih mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!