19:42 / 13.02.2020.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/IMS/HRT

HDZ-ovci biraju strane - Škorić odustao od kampanje

-

-

Foto: - / -

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić stao uz Plenkovića, bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić - uz Kovača!
Uoči unutarstranačkih izbora sve više poznatih članova HDZ-a objavljuje koji stranački tabor podupiru. Danas su to učinili šef splitskih HDZ-ovaca Petar Škorić i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

- Otvoreno: Hoće li parlamentarni izbori biti prije jeseni?
- Otvoreno: Sučeljavanje dviju struja u HDZ-u

Zazivao je promjene, pa potporu u stranačkoj utrci dao politici kontinuiteta Andreja Plenkovića. Petar Škorić, kandidat za potpredsjednika stranke, danas šuti, no sinoć je na Facebooku bio sasvim jasan: "Smatram da je vrijeme izraziti svoj stav i dati potporu onome za kojeg smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku za našu stranku. Želim izraziti svoju potporu predsjedniku Vlade RH i trenutnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat na čelu HDZ-a...", napisao je.

Nakon svega Petar Škorić povukao je svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke poručivši na Facebooku kako želi sve u stranci potaknuti na smirivanje tenzija i "fair play" kampanju na stranačkim izborima.Plenkovićev protukandidat Miro Kovač nakon unutarstranačke paljbe proteklih nekoliko dana - smiruje strasti. Do jučer je na stranici njegova tima stajala Škorićeva potpisna lista za kandidaturu. Kovač je poručio kako Škorić ima pravo na svoje mišljenje i svoj put. Dodao je kako u HDZ-u "nema klime neprijateljstva nego klime natjecanja."

U kojoj je Tomislav Tolušić, kandidat za potpredsjednika - na Kovačevoj strani. Kazao je kako ima dobru suradnju s Plenkovićem, ali da će podržati Kovača, Stiera, Penavu, Brkića jer smatra da su mu njihovi stavovi bliži.

Da treba spustiti loptu na zemlju poručuju i iz Plenkovićeva tima. "To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju", poručuje član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić. Oleg Butković najavljuje nakon nevere - bonacu.

Jedna od tema koja se nametnula u unutarstranačkim izborima u HDZ-u jest i pitanje suradnje s nacionalnim manjinama. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je kako njegovoj stranci nije u interesu davati nekome potporu, ali prate kakve stavove imaju kandidati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!