14:24 / 23.09.2019.

Autor: HRT

HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HDZ je pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare. Postupak je 19. rujna pokrenula Škarina temeljna organizacija Maksimirsko naselje pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a.
HDZ je pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare. Postupak je 19. rujna pokrenula Škarina temeljna organizacija Maksimirsko naselje pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a.

Damir Škaro, bivši predsjednik Auto kluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a osumnjičen je za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice spomenutog autokluba.

U jednomjesečnom pritvoru nalazi se od početka rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Škaru je prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Zaposlenica je naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Zbog neprihvatljive reakcije nadređenih prema zaposlenici u AK Siget, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić kazala je medijima da je pokrenut postupak u vezi s eventualnim kršenjem Zakona o ravnopravnosti spolova. Zaposlenica je i prije seksualnog zlostavljanja upozoravala nadređene na seksualno uznemiravanje te su joj odgovorili - neka uzme bolovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!