16:34 / 19.03.2019.

Autor: D.M./HRT

HDZ pregovara sa svima osim s Milinovićem

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković i ministar Lovro Kuščević komentirali su navode da župan Darko Milinović pregovara s HSP-om i listom Bura promjena o sastavljanju većine.
Premijer Andrej Plenković i ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević komentirali su navode da župan Darko Milinović pregovara s HSP-om i listom Bura promjena o sastavljanju većine u Skupštini ličko-senjske županije.

Odgovarajući na pitanje hoće li većina u Skupštini Ličko-senjske županije biti formirana bez HDZ-a premijer Andrej Plenković rekao da misli da neće biti većine bez HDZ-a. Dodao je kako će o potencijalnom podržavanju Milinovićeva proračuna razgovarati. "Želimo poboljšati kvalitetu života ljudi u Lici i realizirati projekte čija je vrijednost oko 900 milijuna kuna iz sredstava Europske unije", kazao je. Na pitanje je li Milinović siguran na mjestu župana ili nije, rekao je da ima vremena, odnosno, da to nije pitanje o kojem će sada odlučivati.



- To je samo Milinovićev spin po principu 'što se babi tilo, to se babi snilo". HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u Skupštini te kreirati proračun na dobrobit svih građana Ličko-senjske županije, poručio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević. Dodao je kako HDZ upravo pregovara sa koalicijskim partnerima, svima osim onima koji su na Milinovićevoj listi. "Kad ti pregovori budu gotovi uvjeravam vas da će HDZ imati i predsjednika i većinu", istaknuo je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!