16:45 / 04.05.2021.

Autor: Nikolina Gerek/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

HDZ, SDP i Akcija mladih predstavili programe za gospodarski razvoj Rijeke

Bitka za Rijeku

Bitka za Rijeku

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Rijeci se za gradonačelničko mjesto bori 11 imena, a jednako je toliko i lista za Gradsko vijeće. Programe za gospodarski razvoj grada te svoje zamjenike predstavili su kandidati riječkoga HDZ-a, SDP-a te Akcije mladih.


HDZ, koji je u Rijeci uvijek u opoziciji, nada se gradskim promjenama. Njihov kandidat za gradonačelnika, Josip Ostrogović, predstavio je svoje zamjenike te dio programa koji temelje na nerealiziranim projektima dosadašnje vlasti.

- U devetom mjesecu nijedno dijete neće ostati neupisano u gradske vrtiće. Brinut ćemo se o našim starijima - na području sadašnje dječje bolnice na Kantridi koja će se preseliti u novu bolnicu na Sušaku, izgradit ćemo Dom za starije i nemoćne i dječji vrtić. Izgradit ćemo autobusni kolodvor kojeg aktualna vlast nije uspjela u proteklih 20 godina, rekao je Josip Ostrogović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke.

Kandidat Akcije mladih, Vedran Vivoda, ističe proaktivnost mladih koji kroz kreativnu industriju video igara mogu privući investitore.

- A da bi privuklu tu populaciju mladih moramo imati pametan održiv grad, zelene šetnice, to je ono što govorimo, šetnice uz Riječinu, park uz Riječinu, moramo imati nekakve sadržaje koje ćemo ponuditi tim mladim ljudima koji privređuju, između 20 - 30 godina, koji bi mogli privući da se dosele u naš grad, smatra Vedran Vivoda, kandidat Akcije mladih za gradonačelnika Rijeke.

SDP-ov kandidat, Marko Filipović, vjeruje u novi ritam grada jer je i njima briga za mlade te one najstarije u prvome planu.

- Gradnja stanova za mlade za najam je naš fokus i prioritet. Isto tako briga za najstarije, izgradnja Doma za umirovljenika zajedno s PGŽ-om, povećavanje ulaganje u sport i nastavak visokog standarda u kulturi. Smanjenje prireza s 15 na 10 posto sukladno makroekonomskim pokazateljima u Hrvatskoj, jedan je od naših prioriteta, rekao je Marko Filipović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke

Prema prvim stranačkim obećanjima, Rijeku očekuju i daljnji građevinski radovi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!